Befektetési célú lakásvásárlás – Győr vs. Budapest

2017-ben több ezer új lakást adtak át országszerte. Budapest mellett a vidéki nagyvárosokban is folyamatosak az új ingatlanberuházások. A portfolio.hu-n közzétett lista élén Győr-Moson-Sopron megye áll, ahol a legtöbb új építésű otthon került átadásra az elmúlt évben.

Választék tehát van bőven, és az új lakások száma várhatóan idén még magasabb lesz, Budapesten elérheti a 10 ezres álomhatárt is. Az óriási kínálat mellett az árak is nőttek, a fővárosban például egy év alatt 70 ezer forinttal szökött fel az átlagos négyzetméterár. A tozsdeforum.hu-n nyilatkozó Homolya Gergely – az OTP Ingatlanpont újépítésű ingatlanokkal foglalkozó projektmenedzsere -, szerint az áremelkedés tovább folytatódik és a kereslet sem fog csökkenni a következő években sem.
Ha budapestiként befektetési célú lakásvásárlásban gondolkodunk, érdemes a vidéki nagyvárosok ingatlanberuházásait is számításba venni, ugyanis hasonló méretű, elhelyezkedésű és állapotú albérletre kínált lakásokat vizsgálva, jelentős különbségekkel lehet számolni egy budapesti és egy vidéki ingatlan megtérülési idejét tekintve.

Az Olla Group cégcsoport beruházásában, Győrben épülő Rakpart22 társasház árait alapul véve szépen kirajzolódik a különbség a megtérülési időt illetően. Míg Budapest XI. és IX. kerületeiben egy 60 m2-es alapterületű, szerkezetkész lakás ára átlagosan 38 millió forintba kerül (ingatlan.com adatai alapján), addig a győri belvárosban épülő, kiváló infrastruktúrával és lokációval rendelkező Rakpart22-ben, már 26 millió forintért hozzájuthatunk egy hasonló lakáshoz.

A különböző ingatlanos portálokon hirdetett lakások átlagos bérleti díjait vizsgálva megállapítható, hogy egy budapesti ingatlan kiadásából befolyt bevétel megközelítőleg 19 év alatt hozza vissza a vételárat, míg egy Rakpart22-ben vásárolt lakásnál 14 év alatt megtérül a befektetésünk. Egy kisebb alapterületű ingatlannál még nagyobb lehet az eltérés, de a 80 négyzetméternél nagyobb lakásoknál is érzékelhető még a különbség a megtérülés idejét tekintve, viszont utóbbi esetben már nem olyan számottevő.


www.rakpart22.hu

A Rakpart22 kiváló befektetési lehetőség, hiszen Győr folyamatos fejlődésének, élénk ipari életének köszönhetően mindig óriási a kereslet az albérleti lehetőségek iránt. A társasház kiváló infrastruktúrával rendelkezik, közel a városközponthoz, így néhány perc sétával a klasszikus belváros, a közeli Duna part és a Széchenyi István Egyetem is gyorsan elérhető.

A Rakpart22 garantáltan kiadható lakásokat kínál, ne maradjon le Ön sem!