Csapatmunka és integrátorszemlélet - ZIP Architects

Nyitott és észszerű gondolkodás, fenntarthatóságra való törekvés jellemzi a ZIP Architects lendületes fiatal tervezőinek munkáit.

Hiszünk a csapatmunkában, az új gondolatok tudatos bevonásában, a magas minőségben és a hosszú távú partneri kapcsolatokban.´ A fotón (b-j): Simon László, Juhász-Szigeti Zsófia, Köninger-Péter Zsuzsanna, Ruppert András, Pánovits Norbert, Méhes Orsolya, László Gabriella.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a győri Széchenyi István Egyetem egykori, illetve jelenlegi hallgatói alkotják a 2017 januárjában alakult ZIP Architects csapatát. A győri építészeti stúdió baráti csapata nem a tervezőirodákban megszokott mester-tanítvány viszonyrendszer, hanem demokratikus-kooperatív elvek mentén dolgozik és alkot, komplex szolgáltatást nyújtva a megbízóinak.

A húszas éveikben járó építészek nyugat-európai kortárs épületek tanulmányozásával, innováció­orientált, fenntartható szemlélettel csempésznek frissességet a hazai ingatlanpiacba, lehetőségeikhez mérten alakítják az épített környezetet.

A tervezés során a legmodernebb technológiákkal dolgozunk, a múltban gyökerező hagyományok tiszteletben tartása és újra­értelmezése mellett. A magas minőséghez, racionális megoldásokat kereső szemléletmódunkhoz minden esetben feltétlenül ragaszkodunk – mondja Ruppert András, a cég vezető tervezője.

A műterem referenciái között társasházak, középületek, sportlétesítmények, ipari épületek tervezése egyaránt szerepel, köztük a győri Móricz Zsigmond rakparton épülő 114 lakásos Rakpart22 társasház és a balatonfüredi Tagore Residence.


A Győri Nemzeti Színház megújítására kiírt tervpályázaton a TEATRO Építész Műteremmel közösen a nyertes pályaművet tudhatják magukénak.

A ZIP Architects építészei hazai és nemzetközi tervpályázatokon egyaránt megmérettetik magukat. Sikereik közé tartozik például a 20 főre tervezett izlandi vendégházkomplexum pályaműve, amelyért kiemelt elismerésben részesült az építészcsapat.

A ZIP Architects friss weboldalán (www.ziparchitects.hu) megtekinthetők a stúdió eddigi munkái.