Életmentés a Rómer Házban

Győr Belvárosa újabb életmentő készülékkel gyarapodott. Ezúttal a Rómer Házba, a Teleki László utca 21. szám alá került defibrillátor.

Életmentés a Rómer Házban

"Az épületben évente mintegy 35 ezren fordulnak meg, ezért is fontos, hogy biztonságban tölthessék szabadidejüket a Rómer Ház látogatói" – mondta Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunikációs és marketing csoportvezetője a szerdai ünnepélyes átadón.

Duschanek András, a Misszió Mentőszolgálat vezetője

Noble-Bánhegyi Sára, a Szent Kamill Közhasznú Mentőalapítvány kuratóriumi elnökehangsúlyozta, az elmúlt 15 évben azért dolgoztak, hogy a győriek sürgősségi betegellátását támogassák, minőségét javítsák. A győri mentőautók felszereltségét pedig orvostechnikai eszközök beszerzésével segítették. Az alapítvány célja, az egészségtudatos életre nevelés, ennek érdekében tanfolyamokat szerveznek, újraélesztési bemutatókat tartanak, és igyekeznek minél több defibrillátort kihelyezni a városban. Ezúttal az Olla Group nagy összegű támogatásának köszönhetően sikerült egy újabb életmentő készüléket beszerezni és kihelyezni a Belvárosba, a Rómer Házba.

Duschanek András, a Misszió Mentőszolgálat vezetője szerint naponta átlagosan 70 embert kell újraéleszteni hazánkban és a túlélést nagyban segítik a defibrillátorok. Ezeket az eszközöket egyszerűen lehet kezelni, az a laikus is tudja használni, aki nem vett részt újraélesztési tanfolyamon - emelte ki a szakember.

Grászli Bernadett a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója megköszönte a készüléket és kifejtette: jó kapcsolatot ápolnak a Misszió Mentőszolgálattal, akik a rendezvények alatt őrszolgálatot adnak, a fiatalok egészséges és biztonságos szórakozása érdekében a Rómer Házban. Az intézmény pedig újraélesztési flasch mobokat és ingyenes életmentő tanfolyamokat szervez.

A készüléket az épületen belül olyan helyre teszik ki, hogy baj esetén mindenki számára hozzáférhető legyen.

Forrás: http://gyorplusz.hu/cikk/eletmentes_a_romer_hazban.html?fbclid=IwAR2cHjWoeB2MBLN0IK9B2oDhxuvc5skUry1YpN97s5NWCulUkkpml_1cM5E